diumenge, 10 de maig del 2009

Benvolgut regidor responsable de la Biblioteca Pública Municipal de Paiporta:

Li adjunte, quan ja han estat aprovats els pressupostos per a l’any 2009, algunes reflexions fetes sobre les xifres del projecte de pressupost que l’ajuntament no ha tingut la deferència de facilitar-me com a membre d’una Comissió interessada en la millora d’un dels seus serveis. No dispose de l’aprovat definitivament, però supose que no s’hauran produït canvis significatius (si hi haguera variacions importants, li pregue que me facilite la informació oportuna).

A més de les reflexions sobre el pressupost adjuntades, vull fer-li les següents consideracions:

· En l’última reunió de la Comissió Pro-Biblioteca Pública Municipal (BPM) es va comprometre a facilitar als membres una còpia, per correu electrònic, de la memòria d’activitats de la BPM corresponent a l’any 2008 una vegada s’hagués fet pública en la Comissió corresponent. Sembla que ja es feu pública, però a hores d’ara encara no he rebut cap còpia. Li agrairé que me la faça arribar el més aviat possible.
· Supose –potser siga molt suposar, però quan no hi ha informació cal “apanyar-se” com es pot- que, amb anterioritat a l’aprovació del pressupost, cada servei municipal –en el cas que ens interessa, la Biblioteca- presentaria un programa de necessitats i d’actuacions proposades amb estimació del cost que impliquen. Com que el pressupost finalment és el que és, li demane que, en el marc de la Comissió, presente:

o La comparació entre les necessitats estimades pel servei de la BPM que vosté dirigeix i la possibilitat d’actuació amb els recursos finalment destinats en el pressupost, si és possible amb el detall:
-- programa d’animació lectora i visites escolars a la BPM
-- programa de la Biblioteca Intercultural
-- criteris d’adquisició de nou material (documents amb tot tipus de suport, destriant periòdics i revistes al càrrec d’eixa partida) per a la BPM. ¿Quan hi ha executat ja a 30 de març de 2009?, o el que és el mateix, ¿quin pressupost queda disponible a hores d’ara?
-- formació personal i professional del personal adscrit a la biblioteca

o Una descripció dels principals processos –especificant les principals activitats, els responsables i els criteris que se segueixen, la guia de procediments si la hi ha, el volum d’activitat/servei al cap de l’any en cada procés, altres circumstàncies significatives- en què es pot sintetitzar l’activitat de la BPM:
-- procés de fer socis de la BPM
-- adquisició de material de la biblioteca
-- actuacions/programes d’animació lectora
-- atenció a l’usuari
-- préstec interbibliotecari
-- consultes INTERNET i atenció/assistència als usuaris d’eixe servei
-- biblioteca intercultural
-- qualsevol altre procés dels que s’anomenen “clau” (relacionats directament amb el servei prestat al ciutadà)

· Van passant els dies i la Comissió encara no ha fet cap de les visites a altres biblioteques que tenia programades. Li demane que, si vosté personalment té dificultats d’agenda, que autoritze al bibliotecari i secretari de la Comissió a concertar les visites programades, i que ho faça saber a la resta de membres. La sobreocupació del regidor no pot justificar la paralització de les actuacions previstes, sobretot quan la participació en la Comissió és a títol de representant de partit no de regidor o responsable del govern, per la qual cosa es pot delegar en altre militant menys ocupat.
· Seria bo que, com a representant del partit en el govern municipal, ens fera saber –de manera sumària i clara- a la resta de membres de la Comissió què pensa el govern respecte a la ubicació de la biblioteca en el futur immediat i en un horitzó a mitjà termini.
· Com a membre de la Comissió, plantege a la resta d’integrants –entre ells vosté, com a representant del Partit Popular de Paiporta- els següents punts de l’ordre del dia de la pròxima reunió:
o Gestions realitzades en compliment dels acords presos en l’anterior reunió: visites a altres biblioteques, entrevista en el BIM, ...
o Decisió sobre la proposta d’enquesta de satisfacció dels usuaris de la BPM
o Aprovació provisional d’una formulació operativa (és a dir, útil per a guiar els treballs de la Comissió) de “missió” i “visió” de la BPM.
o “Brain storming” al voltant de possibles actuacions que es poden plantejar (ara o en el futur immediat), d’acord amb eixa definició operativa de “missió” i “visió”.

· Respecte a l’horari de les reunions, demane que es dispose el que calga per facilitar l’assistència dels membres de la comissió que tenen més restriccions, convocant a les 8 de la vesprada.

Li agrairé que les respostes a les qüestions que li plantege les faça circular entre els membres de la Comissió abans de la pròxima cita, per agilitzar les reunions, i reservar així el temps –escàs i restat a altres ocupacions- de les reunions per prendre decisions sobre temes ja informats i, si es pot, ja debatuts anteriorment.

Tramet còpia d’este escrit a la resta de membres de la Comissió amb la finalitat d’estendre les reflexions a tots i d’obrir debat a totes les bandes possibles.

Espere les seues respostes i/o punts de vista, i també les de la resta de membres de la Comissió.

Atentament

Paco Ferriols